FESTIVAL MALLORCA JAZZ SA POBLA 2022

FESTIVAL MALLORCA JAZZ SA POBLA 2022

El FESTIVAL MALLORCA JAZZ SA POBLA  es reafirma en la voluntat intacta de continuar apostant tant pel present de l'escena jazzística com per revisar i reinterpretar el llegat del gènere i dels seus i les seves mestres.

Celebrem la vint-i-vuitena edició encoratjats per elaborar una programació que ens torni a la normalitat d’abans de la situació d’aquestes dues darreres edicions.

Així mateix, pretenem que les activitats d'enguany tinguin repercussions en l’atenció social i sostenible per a la nostra població. Per a això, apliquem diverses mesures per reduir la petjada de carboni, entre les que destaquen el nou sistema de transport intern dels musics programats al nostre esdeveniment i el compromís de que la recaptació dels diferents concerts es destinen a l’associació Llar de Memòria, una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat treballar amb les famílies i els malalts d’Alzheimer o altres demències.

L'art del cartell d'aquest any és de Frederic Melis, dissenyador i creador digital.

Del 26 de juliol al 23 d’agost sonarà amb força el millor del jazz mallorquí, nacional i internacional a l’escenari de la Plaça Major i del parc de Can Cirera Prim, espai elegit perquè el públic pugui gaudir dels esdeveniments més intensament.

El concert inaugural del 28è FESTIVAL MALLORCA JAZZ SA POBLA serà a la PLAÇA MAJOR amb la gran Isis ‘Apache’ Montero reconeguda com a primera figura femenina del Latin-jazz a Espanya i deixeble d’una de les figures centrals de la música cubana, el pianista Bebo Valdés.

El segon concert de l'edició d'enguany es farà al PARC DE CAN CIRERA PRIM i el protagonitzarà Alfa Mist pianista, compositor i productor de jazz, hip hop i soul que fusiona la cadència del soul, del jazz i del hip hop instrumental. Un referent de la nova fornada del jazz britànic.

Seguirem dimarts 9 d’agost amb el concert de Lucia Fumero una de les exponents de la jove escena jazzística del país ens presentarà un disc ple de vitalitat i aire fresc amb composicions pròpies plenes de colors singulars, de personalitat i de carisma. El 2022 Lucia Fumero Trio ha rebut el premi a la Millor Banda Emergent concedit per la Plataforma Jazz España.

Un dels concerts del Festival Mallorca Jazz sa Pobla d'aquest any, on la veu serà protagonista, és el que protagonitzaran Guada Álvarez Quintet mitjançant les cançons de Joni Mitchell faran brillar un dels repertoris fonamentals del cançoner universal incorporant elements i sonoritats jazzístics.

El grup encarregat de tancar el 28è Festival Mallorca Jazz sa Pobla és Henri Texier, icona del jazz europeu, representa un dels més alts cims de la creativitat del jazz experimental, ple d’inspiració i capaç d’assolir altes dosis de qualitat.

Des de fa disset anys la programació del Festival Mallorca Jazz sa Pobla compta amb les activitats pedagògiques del Seminari de Jazz de la Traveling School PlayJazz. Enguany proposem una nova iniciativa que convida el gran músic i veterà trompetista de la llegendària Sun Ra Arkestra (1974-1994), professor del Sun Ra Ensemble a la New School de Nova York. AHMED ABDULLAH dirigirà una masterclass sobre la seva música i la de Sun Ra ‘THE UNSUNG HEROES OF THE SUN RA ARKESTRA’.

El cicle ‘Jazz i Literatura’. El jazz i la poesia s’entrellacen en aquesta proposta present en el 28è Festival Mallorca Jazz sa Pobla.  Presentem un espectacle que vol homenejar Miquel Cardell amb les veus i ambientació musical de Jaume Bergas/Negrei3colors.

També programem una exposició de fotografies al Parc de Can Cirera Prim ‘Et regalo la meva mirada’, una mostra que reuneix els treballs fotogràfics que ha realitzat el caçador d'imatges PEP LLUÍS LUNA durant aquests darrers anys al Festival Mallorca Jazz sa Pobla. Et regala la seva mirada.

Les pots contemplar, seleccionar, escollir i  la preferida emporta-te-la a casa.

Bon Festival!

Download attachments:

Marca Sa Pobla
logo fundacio