SA POBLA TANCA LES FESTES D’ESTIU AMB LA PARTICIPACIÓ DE 17.000 PERSONES

SA POBLA TANCA LES FESTES D’ESTIU AMB LA PARTICIPACIÓ DE 17.000 PERSONES

30/08/2019

L’Ajuntament de sa Pobla ha tancat aquesta setmana les festes i activitats d’estiu amb una gran afluència de públic. Durant els mesos de juliol i agost, un total de 17.000 persones han participat en les diferents activitats programades dins les festes de Santa Margalida i Sant Jaume, i el festival Mallorca Jazz sa Pobla.

El batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, en fa un balanç molt positiu "perquè hem aconseguit una gran participació i afluència de gent a totes les activitats organitzades, i fins i tot hem superat les nostres expectatives en moltes ocasions".

Les festes de Santa Margalida i Sant Jaume, celebrades durant la segona quinzena de juliol, han gaudit d’una bona participació en tots els actes programats. De fet, han inclòs una àmplia varietat d’esdeveniments per tal de donar cabuda a tots els gustos i edats.

Enguany s’ha tornat a demostrar que les festes són la millor manera de fer poble, essent els actes populars els més participatius. La trobada de ball en línia, la Gala Playback, el Concurs de truites de patata, la revetlla, el sopar a la fresca o el concert de l’Escola i Banda de Música de sa Pobla són alguns dels actes més concorreguts del programa.

S’ha de fer esment que les festes són la suma d’iniciatives pròpies de l’Ajuntament, iniciatives privades, com l’Art des Tren, i del teixit associatiu i ciutadà ben exitoses, com la festa del Cap de Bou de Talapi.

La regidora de festes, Magdalena de la Fuente, ha mostrat la seva satisfacció i ha dit que “vull fer constar el meu agraïment a tota la gent que participa en l’organització de les festes ja que sense la seva col·laboració no hagués estat possible tornar a fer un programa tan complet com el que hem elaborat durant els darrers anys”.

Pel que fa a les activitats culturals, s’ha de destacar la bona acollida de la Nit de l’Art, que ha arribat a la seva quarta edició, o del Crestatx Poètic.

Les activitats esportives també han tingut una molt bona acollida, destacant les curses d’obstacles Brutalkids i Brutalrunning amb 1.200 participants. S’ha de fer menció d’altres proves organitzades pels clubs esportius poblers amb la col·laboració de l’Ajuntament com la Cursa popular nocturna, la cursa ciclista, el triatló a contrarellotge o el Torneig 3x3 de bàsquet i el concurs de triples.

D’altra banda, del 29 de juliol al 25 d’agost, sa Pobla ha tornat a convertir-se en punt de trobada per als aficionats i músics de jazz en el Mallorca Jazz sa Pobla, que ha tancat aquesta 25ena edició amb més de 5.000 persones gaudint de les activitats i dels concerts del festival destacant les actuacions de Cyrile Aimée, Catherine Russell, la Glissando Big Band i Mariola Membrives

Fent també balanç de les activitats d’estiu, el primer tinent a batle de Cultura, Antoni Simó Tomàs, ha destacat que “la cultura és un canal de participació perfecte per dinamitzar el poble i multitud de perfils. Continuarem programant i incentivant les activitats culturals diverses per garantir l’accés a la cultura a tot el municipi”.

Marca Sa Pobla
logo fundacio