LECTURES EN FAMÍLIA a SA POBLA

25-Octubre-2023

Aquest curs escolar 23-24, es presenta a Sa Pobla una nova proposta per Créixer en família. Emmarcat dins el Pla Lector de l’IES Can Peu Blanc i en el III Cicle de Xerrades dens de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sa Pobla, s'apropa la lectura a tres inquietuds actuals dels qui viuen envoltats d’infants o adolescents: les xarxes socials, el sexe i la corresponsabilitat familiar.

Les trobades seran presencials a l’institut, lloc on es compartiran els aspectes més rellevants de la lectura, completant-los amb les aportacions d’especialistes o en el cas de la tercera lectura, amb el propi autor. El calendari ve marcat per tres cites: el 30 de novembre, el 22 de febrer i dia 18 d’abril; sempre en dijous a les 18:30 hores. L’activitat consisteix en llegir diferents llibres, subvencionats per l’ajuntament i l’AFA de l’institut, i posar-los en comú. De manera complementària, cada lectura es vincularà amb material audiovisual del tema.

El principi del cercle, ensata la primera trobada. És un llibre breu que d’una manera molt propera presenta un problema real, social i actual. Aparentment tot va bé a casa de l’Hikaru fins que el seu professor telefona als pares per avisar-los que l’únic que l’interessa és connectar‐se a internet. Tothom s’adonarà aleshores de la seva responsabilitat vers la situació. El dia assenyalat és el 30 de novembre de 2023 a les 18:30 hores. El policia tutor de Sa Pobla i Raquel Herrezuelo de Fundació IRes seran les veus especialistes convidades.

Això no és sexe de Marina Marroquí serà la segona lectura; el llibre demostra que el consum de contingut sexual no és una font d’educació sexual vàlida i que pot generar estereotips de gènere, normalitzar la violència sexual i reduir l’empatia. Lluís Ballester, el 22 de febrer de 2024 a les 18:30, serà l’expert que orientarà el club.

Per acabar, el 18 d’abril de 2024 a les 18:30 hores, La Tempesta d’Arturo Padilla, tancarà l’edició del cicle. En aquesta ocasió l’autor del llibre i Pep Alemany complementaran la xerrada. Des de l’argument s’enfilarà la temàtica de la corresponsabilitat familiar.