Jazzdara

El Festival Mallorca Jazz Sa Pobla no només ens oferirà música excel·lent i de primer ordre, sinó que també es converteix en un punt de trobada essencial per a músics i artistes amb propostes noves i joves, l'anomenem JAZZDARA. Durant cinc dijous el pati del CASAL DE CAN VERDAL, situat a la Plaça Major, els i les artistes exhibiran una diversitat de propostes que reflecteixen el batec de talent musical del país. Després de cada actuació hi haurà jam session. 

RVL FLAMENCO JAZZ GROUP  
Dijous 25 de juliol, a les 20,30 hores  
Casal de Can Verdal. Plaça Major. Carrer Curt, 2 

Ana Ayala, flauta travessera. Itziar Mendivil, saxo alt. Roger Herrero, piano. Miquel Bennàssar, baix elèctric. Pau Planas, bateria. 

Raval Flamenco Jazz Group és un grup de sis joves de trajectòries musicals diverses, que coincideixen al conservatori del Liceu (Barcelona), basant-se en el flamenc i el jazz com a fil conductor del projecte, però alhora incorporant elements musicals d’altres gèneres com la música clàssica, música cubana, música tradicional argentina i mallorquina, entre d’altres. La decisió de fusionar el flamenc i el jazz es veu motivada pel caràcter de la formació i el rerefons jazzístic dels mateixos músics, alternant amb composicions pròpies i de referents del gènere com Paco de Lucía, Chano Domínguez, Jorge Pardo o Niño Josele.

RVL FLAMENCO  JAZZ GROUP

 

PEP GARAU QUINTET  
Dijous 1 d’agost, a les 20,30 hores  
Casal de Can Verdal 

Pep Garau, trompeta. Tomeu Garcias, trombó. Toni Vaquer, piano. Joan Garcias, contrabaix. Enric Fuster, Bateria. 

El Pep Garau Quintet es va formar l’any 2019 i compta amb alguns dels músics de jazz més actius de les Illes Balears. L’objectiu de Pep Garau és compartir la seva música i reproduir-la amb la varietat més gran de músics possibles, ja que cadascú aporta la seva sonoritat i un toc completament diferent. El repertori del quintet està format per música pròpia composta pel mateix trompetista, amb alguns arranjaments revisats per Toni Vaquer així com alguna versió, com ara Joana Lluna del reconegut músic mallorquí Joan Bibiloni. El 2020 varen treure el seu primer disc, gravat en directe al Festival A Jazz de Mar de Portocolom.

PEP GARAU QUINTET

 

TRAMULLAS, SERVERA, MATAS, LOHIKARI. 
Dijous 8 d’agost, a les 20,30 hores 
Casal de Can Verdal 

Aina Tramullas, veu. Gori Matas, piano. Marko Lohikari, contrabaix. Josep Servera, bateria. 

Quatre músics amb molt de talent i afinitat, de l’escena actual del jazz de l’illa, ens presenten, Miscel·lània, l’àlbum debut d’aquest quartet. En aquesta ocasió els músics barregen composicions pròpies i estàndards de jazz passant pel filtre modern i de la improvisació lliure, enregistrat el 25 de febrer a Can Fogarada (Palma) en format de concert. La gran afinitat musical que comparteixen els permet improvisar amb molta llibertat i crear música in situ. Això implica que cada concert és únic i irrepetible.

TRAMULLAS, SERVERA, MATAS, LOHIKARI.

 

TONI RIAN TRIO  
Dijous 15 d’agost, a les 20,30 hores 
Casal de Can Verdal

Toni Rian, piano. Toni Frontera, bateria. Miquel Bennàssar, contrabaix. Una formació de nova creació que aporta un enfocament atrevit amb temes propis i estàndards del jazz. Liderats per Toni Rian, un músic que projecte una particular mirada a la creació pianística dins les noves veus del jazz illenc.

TONI RIAN TRIO 

 

BIG BABO 
Dijous 22 d’agost, a les 20,30 hores 
Casal de Can Verdal

Carles Medina, saxo tenor i soprano. Toni Mora, piano. Joan Garcias, contrabaix. Enric Fuster, bateria. 

Big Babo és un grup mallorquí format per quatre dels músics més destacats de l’escena jazzística de l’Illa. El grup neix el 2018 fruit de la seva convivència en un pis a Barcelona, on sorgeix una amistat i complicitat úniques, que decideixen materialitzar creant el seu primer disc homònim Big Babo (Autoeditat, 2021). Des de llavors han tocat a nombroses sales i festivals a Catalunya i Balears on han pogut presentar la seva música a públics d’allò més diversos. El 2023 van gravar el seu segon disc, que veurà la llum durant el 2024. Es tracta d’un disc que recull una clara evolució del grup, de les seves composicions, de la maduresa musical dels seus membres i del clar compromís en la recerca musical.

BIG BABO

 

Fulletó Jazz 2024.pdf