Festival de Jazz

El FESTIVAL MALLORCA JAZZ SA POBLA  es reafirma en la voluntat intacta de continuar apostant tant pel present de l'escena jazzística com per revisar i reinterpretar el llegat del gènere i dels seus i les seves mestres.

Celebrem la vint-i-novena edició encoratjats a elaborar una programació que ens permet un programa de rabiosa actualitat amb figures emergents i tòtems de la història del jazz, així com programar músics de les nostres illes.

Així mateix, pretenem que les activitats d'enguany tinguin repercussions en l’atenció social i sostenible per a la nostra població. Per a això, apliquem el compromís de que la recaptació dels diferents concerts es destinen a l’associació Llar de Memòria, una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat treballar amb les famílies i els malalts d’Alzheimer o altres demències.

L'art del cartell d'aquest any és de Joan Llabrés, un dels nostres, cabdal i imprescindible fotògraf.

Del 26 de juliol al 22 d’agost sonarà amb força el millor del jazz mallorquí, nacional i internacional a l’escenari de la Plaça Major i del Parc de Can Cirera Prim, espai elegit perquè el públic pugui gaudir dels esdeveniments més intensament.

El concert inaugural del 29è FESTIVAL MALLORCA JAZZ SA POBLA serà a la PLAÇA MAJOR amb la gran Shakura S’Aida reconeguda com a una de les primeres figures femenines del blues.

El segon concert de l'edició d'enguany es farà al PARC DE CAN CIRERA PRIM i el protagonitzarà Kenny Barron un dels pianistes més influents de la història del Jazz i considerat per molts el millor pianista de Jazz en actiu.

Seguirem el dilluns 7 d'agost amb el concert de Mary Halvorson que representa potser millor que cap altre músic nord-americà de la seva generació, la figura de la jazzista total del segle XXI. Amb el sextet Amaryllis ha enregistrat un dels millors discos de jazz de l'any.

Un dels concerts del Festival Mallorca Jazz sa Pobla d'aquest any, on els músics són de la illa serà la Gillespie Big Band, enguany es compleixen 30 anys de la mort de Dizzy Gillespie, figura cabdal en la història del jazz, realitzem un reconeixement a la seva persona i a la seva obra.

El dimarts 22 d’agost Pere Bujosa, ens delectarà amb arranjaments basats en la tradició jazzística i altres gèneres com el rock o la música electrònica. El 2022 Pere Bujosa Trio va ser finalista al premi Millor Banda Emergent concedit per la Plataforma Jazz España.

El grup encarregat de tancar el 29è Festival Mallorca Jazz sa Pobla és el del mallorquí i pobler Miquel Bennàssar amb el seu projecte Huialfàs que reviu les tonades de treball de sa Pobla en clau jazzística i experimental mitjançant un Ensemble de trenta-quatre músics.

Des de fa divuit anys la programació del Festival Mallorca Jazz sa Pobla compta amb les activitats pedagògiques del Seminari de Jazz de la Traveling School PlayJazz. Aquest any proposem una nova iniciativa, una confluència entre els professors que van iniciar el projecte i els alumnes que ara són professors. Un taller intensiu d´improvisació, enfocat a petits grups.

L’any passat s’entregà el primer Premi Festival Mallorca Jazz sa Pobla al poeta i periodista Miquel Cardell. Enguany se li concedeix a Toni Miranda per la seva llarga trajectòria, encara activa, per la seva vinculació i participació amb el Festival Mallorca Jazz sa Pobla i per la seva contribució del gènere jazzístic.

També programem una exposició de fotografies al Parc de Can Cirera Prim ‘Et regalo la meva mirada’, una mostra que reuneix els treballs fotogràfics que ha realitzat la caçadora d'imatges JOANA CRESPÍ  durant aquests darrers anys al Festival Mallorca Jazz sa Pobla. Et regala la seva mirada.

Les pots contemplar, seleccionar, escollir i  la preferida emporta-te-la a casa.

Bon Festival!