Festival de Jazz 2020

 

PERE DÀVILA · CANVAS

Dimarts, 28 de juliol. Parc de Can Cirera Prim. 22:00 hores

Pere Dàvila, guitarres. Jimmy Weinstein, bateria. Marko Lohikari, contrabaix. Xema Borràs, trombó. Miron Rafajlovic, saxo alt i flauta travessera.
"Canvas Project" és la proposta musical de Pere Dàvila, que durant aquest darrer any ha trobat la possibilitat de materialitzar musicalment les seves influències i pensaments en un repertori de creació pròpia.
Aquestes cançons intenten reflectir l'impacte que han tingut en l'autor situacions (reals i imaginàries), imatges i processos d'indagació molt íntims. El vehicle d'expressió és la música improvisada, sense voler encasellar-la en la dicotomia JAZZ- NO JAZZ. 


HIGHLANDS PROJECT

Dimarts, 4 d’agost. Parc de Can Cirera Prim. 22:00 hores
Sergio Llopis, teclats. Guillem Nadal, trompeta. Thomas Fontin, saxo, Xema Borràs, trombó. Joan Colom, guitarra. Jordi Tugores, guitarra. Juanjo Amengual, baix. Teo Salvà, bateria. Rogerio Santos, percussió.

La banda va ser creada el 2013 pel teclista i compositor principal Sergio Llopis. El col·lectiu Highlands Project actualment és una de les bandes de jazz amb més projecció a les Illes Balears.
El grup ha rebut grans elogis i crítiques per la premsa especialitzada del país. Té el seu senyal d'identitat en la fusió de diversos estils com el jazz, soul, funk i el rythm & blues. Tot i que es veu com un grup "underground", el seu primer àlbum "Skalanes" (2015) va entrar en les llistes de discos més venuts de Jazz a iTunes Espanya.
El seu àlbum més recent, "VoiceOver Vol.1" (2017), és una col·laboració amb diferents músics reconeguts de l'Illa. La banda sempre s'ha beneficiat de les actuacions en directe per l'energia que transmeten els seus components i sobretot per l'impuls perpetu a créixer creativament.

https://www.highlandsprojectband.com/ 


CHANO DOMÍNGUEZ TRIO

Dimarts, 11 d’agost. Parc de Can Cirera Prim . 22:00 hores

Chano Domínguez, piano. Horacio Fumero, contrabaix. David Xirgu, bateria.
Chano Domínguez, un músic molt respectat i sol·licitat, com demostren les seves col·laboracions amb Jorge Pardo, Carles Benavent, Michel Camilo, Martirio, Marta Valdés... o la seva presència al documental de Fernando Trueba ‘Calle 54’ juntament amb Tito Puente, Gato Barbieri, Chucho Valdés, Paquito D´Ribera o Jerry González. Un pianista que ha aconseguit una estranya barreja entre els ritmes i llenguatges llatins, del flamenc i del jazz.
David Xirgu, un dels bateries més reconeguts, sòlids i versàtils, col·laborador incansable en infinitat de formacions i projectes discogràfics de tota mena. Un exemple de la increïble pedrera musical i del millor jazz que trobem al nostre país.
Horacio Fumero és un dels contrabaixistes més valorats d’Europa. Forjador de la sonoritat rítmica de Tete Montoliu durant més de vint anys en companyia del bateria Peer Wyboris i referent per a més de tres generacions de contrabaixistes del país, que ha actuat junt amb reconeguts músics, com els saxofonistes Gato Barbieri, Johnny Griffin, o el trompetista Woody Shaw, pesos pesants del jazz en l’àmbit mundial.
Una reunió extraordinària. Un trio imprescindible.

http://www.chanodominguez.info/ 


JÚLIA COLOM & TONI VAQUER

Dimarts, 18 d’agost. Parc de Can Cirera Prim. 22:00 hores

Aquest duo opta per un repertori que beu, principalment, de la música tradicional mallorquina. Així, el corpus de cançons està format per composicions populars passades pel sedàs de les idees musicals dels dos components.
Aquesta proposta és un homenatge a la música que els ha acompanyat en el seu desenvolupament com a artistes fins a hores d'ara, així com a les seves arrels. És, per tant, llevar la pols a aquella identitat originària i treure-li la lluentor a través de cançons properes que poden arribar molt enfora.
Júlia Colom va entrar en contacte amb la música de ben petita a través de diferents disciplines fins que als quinze anys descobreix la seva passió: cantar com a solista, moguda per l’imant del jazz; ha actuat a Nova York, Portugal, Barcelona, l’Índia, Berlín, i França.
Toni Vaquer és compositor, arranjador i pianista; acumula diversos premis: primer premi en el I i IV Concurs de Jazz de Palma, menció d'Honor pel Conservatori del Liceu (2012), Premi Duke Ellington de Composició Jazz per la Berklee (2017) i el Dean's List a la Berklee College of Music (2015-2017).

https://www.facebook.com/julia.colomnicolau/
https://www.facebook.com/toni.vaquer.54 


BLUES BEER BAND

Dimarts, 25 d’agost. Parc de Can Cirera Prim. 22:00 hores
Agustí Serra, guitarra. Toño Marquez, bateria. Miquel Gomila, harmònica i veu. Juan Amaro, baix. Emili Gené, piano.

Blues Beer Band és una formació amb un so personal i genuí al més pur estil de les bandes de Chicago dels anys 50 i 60. Amb la seva posada en escena tradicional i contundent, ens transportarà als ambients dels clubs de música negra, amb tocs de Funky i R '&' R. Tenint com a referència el so d'harmònica.
Els seus components han participat en bandes d'aquest gènere com: Harmònica Coixa Blues Band, Víctor Uris, Blues Devils, Johnny McAcuerdo, Broncos Blues Band...
Ens presenten el disc ‘Ca n’Estrella sessions’, gravat als estudis de l’enyorat fundador i excomponent del grup, Toni Reynés (2015-2020), en què forgen un so sòlid, característic i personal.

https://www.facebook.com/Blues-BeerBand-134702999908164/

Festival 2020