FESTIVAL DE JAZZ 2019

 

Aimee

CYRILLE AIMÉE

Dilluns, 29 de juliol. Plaça Major. 22’30 hores

Cyrille Aimée, veu i loop pedal. Laurent Coulondre, piano. Matteo Bortone, contrabaix. Yoann Serra, bateria.
De pare francès i mare dominicana Cyrille Aimée s'ha convertit en una de les noves veus que ha il·luminat el panorama jazzístic dels últims anys amb la seva naturalitat, frescor i personalitat. Nascuda i criada a França des de nena va ser captivada per la música. Va començar a cantar i a tocar la guitarra als 14 després de conèixer el jazz gràcies als gitanos que visitaven el poble francès on residia, atreta pel seu esperit i la seva música.
Anys després viatjaria per tot Europa recorrent els carrers cantant. En el transcurs d'aquesta odissea artística, Cyrille Aimée es va presentar al concurs de jazz vocal del Festival de Jazz de Montreux, on guanyaria el primer premi. Aquest èxit li va permetre finançar la gravació del seu primer disc. El 2012 va guanyar també el concurs Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition.
La jazzista, posseïdora d'un gran talent natural per a la música i la dansa, es presenta a sa Pobla amb el seu últim disc amb l'àlbum d'estudi ‘Move On: A Sondheim Adventure’. Inspirat per la seva aparició en 2013 a la producció de New York City Center ‘A Bed and a Chair: A New York Love Story’, explorant la música del compositor Stephen Sondheim.

https://cyrillemusic.com/
https://www.youtube.com/watch?v=W0woyE3oTds


russell

CATHERINE RUSSELL

Dimarts, 6 d’agost. Plaça Major. 22’30 hores
Catherine Russell, veu. Mark Shane, piano. Matt Munisteri, guitarra. Tal Ronen, contrabaix. Mark McLean, bateria.

Catherine és una de les veus més aclamades per la critica especialitzada. Pertany al més genuí llinatge del blues i del jazz, el seu pare era el director musical de Louis Armstrong. Catherine Russell ha col·laborat amb figures de la talla de, David Bowie i Steely Dann. Va guanyar el Grammy per la seva participació com a artista convidada a la banda sonora de la sèrie de televisió d'HBO Boardwalk Empire.
Amb un ampli repertori que va des dels anys vint fins a l'actualitat, els seus concerts contemplen a Catherine aprofundint en les peces més evocadores de l'època amb equilibri, ànima i humor. El seu àlbum ‘Harlem On My Mind’ (2016) va ser nominat per a un premi Grammy al Millor Àlbum Vocal de Jazz. Ara ens presenta el seu darrer treball discogràfic ‘Alone Together’, on les habilitats especials de Catherine Russell fan brillar encara més les composicions on l’estructura lírica i harmònica aconsegueix un nivell profundament personal. L'oient és contínuament seduït per les seves interpretacions.

http://www.catherinerussell.net/
https://www.youtube.com/watch?v=Y4bK5_48a5U


glissandobo

GLISSANDO BIG BAND

Dimarts, 13 d’agost. Plaça Major. 22’30 hores

Cecilia Gimenez, Veu. Fran Català y Cristian Sorribas: Saxos alts. Carles Medina y Pau Vidal: Saxos tenors. Miquel Àngel Rigo: Saxo baríton. Miquel Amengual, Tomeu Garcies, Joan Amengual: Trombons. Miquel Gayà: Trombó baix. Pep Garau, Julián Abad, Jaume Blázquez, Guillem Nadal: Trompetes. Joan Garcias: Contrabaix. Salvador Font: Bateria. Guillem Fullana: Guitarra. Jaume Riera: Piano. Toni Vaquer: Director.
La Glissando Big Band és una agrupació de jazz formada per 18 músics, una de les primeres estables a l’illa de Mallorca. L’agrupació va néixer el maig de l’any 2011. Des dels seus inicis ha fet diversos concerts arreu de l’illa, alguns tan destacats com els que feren juntament amb Andrea Motis i Joan Chamorro o juntament amb el gran trompetista David Pastor, director de l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics de Barcelona.
A l’estil de les orquestres nord-americanes de swing dels anys 30 l’agrupació esta composta per 5 saxos (2 alts, 2 tenors i un baríton), 4 trombons (3 tenors i 1 baix), 4 trompetes, base rítmica (contrabaix, guitarra, piano i bateria) i cantant.
L’àlbum ‘Progression’ (2018. Temps Record) està dedicat a la música de Salvador Font 'Mantequilla' i té la direcció i arranjaments de Toni Vaquer. És una producció cent per cent mallorquina que ha triomfat en la gira que han realitzat, aquesta primavera, per Egipte.

https://www.facebook.com/glissando.bigband
https://www.youtube.com/watch?v=6we4EDBSTgE


mariolabo

MARIOLA MEMBRIVES

Dilluns, 19 d’agost. Plaça Alexandre Ballester. 22,30 hores

Mariola Membrives, veu. Javier Pedreira, guitarra. Osvi Grecco, guitarra. Vicent Pérez, trombó. 
Entrada anticipada 15€ / Taquilla 20€. https://ticketib.com/ca/events/mariola-membrives

A través de "Lorca. Spanish Songs” la cantant i actriu cordovesa Mariola Membrives reivindica al Lorca més musical i recupera amb esperit renovat les cançons populars espanyoles que el poeta de Granada va gravar al piano a duo amb ‘la Argentinita’ l'any 1931.
Mariola Membrives, és graduada amb el títol superior de cant flamenc i formada en l'àmbit del jazz i contemporània a l'Esmuc i Taller de Músics de Barcelona. Mariola, després del seu disc "Llorona" (2014) a duo amb el contrabaixista japonès Masa Kamaguchi, produeix la proposta "Omega 20.16", la primera revisió del mític "Omega" d'Enrique Morente per a quintet de jazz i guitarra flamenca. És la veu flamenca dels espectacles "FreeBach212" de La Fura dels Baus i "Federico García" de Pep Tosar. El seu duo amb el pianista gadità Chano Domínguez inaugura el Festival Mas i Mas al Teatre Grec de Barcelona. Al novembre del mateix any s'estrena amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Cataluya (OBC) i sota la direcció de Josep Caballé interpreta "El amor brujo" a l'Auditori de Barcelona. En 2018 estrena "Sed libera nos a malo" amb la Piccola Orchestra Gagarin al Festival Ciutat Flamenco de Barcelona i la seva nova proposta en directe "La Enamorada" es presenta en els festivals de Jazz Tànger, Tetuan, Madrid i Barcelona, i el festival intramurs de Jerez, entre d'altres.
A través de ‘Lorca Spanish Songs’ Membrives recupera prodigiosament aquest llegat històric, que en el disc es fa acompanyar per un dels músics d’avantguarda més rellevants de les últimes dècades, Marc Ribot.
Per a l'espectacle de sa Pobla, Mariola Membrives ha creat una poderosa banda amb alguns dels millors músics del país. La gran veu de Mariola brilla en tot moment en un dels directes més apassionants i fascinants del moment.

https://www.mariolamembrives.com/
https://www.youtube.com/watch?v=-mcL3sO0ifU

Festival 2019