Sa Congregació

El centre cultural sa Congregació és un edifici, de l’Ajuntament de sa Pobla, pensat i dissenyat especialment per a col·lectius que actuen en diversos àmbits de la població: cultural, social, etc.

L’objectiu del centre és oferir als ciutadans una resposta adequada per a les seves inquietuds culturals i d’oci, a més de donar suport a les seves iniciatives i afavorir l’esperit de participació i l’associacionisme entre el col·lectiu general pobler.

El centre vol ésser un instrument que permeti aprofitar al màxim la capacitat creativa dels veïns i que representi un element de vertebració i d’enriquiment per al conjunt de la societat poblera.

Sa Congregació

ELS ESPAIS, ELS SERVEIS.

Sa Congregació és un emblemàtic edifici construït dins la segona meitat del segle XIX, que rep aquesta denominació en al·lusió que l’any 1889 va acollir la "Congregació dels Joves de la Immaculada Concepció i de sant Lluís Gonzaga". S’hi han fet diverses reformes de llavors ençà i, la darrera, data de l’any 2002.

L’edifici, de dues plantes i amb un gran pati central, consta d’una sèrie de despatxos i sales, destinats a oferir diversos serveis: La sala d’actes. Actualment la sala gran del centre és l'eix vertebral del edifici, amb una capacitat de 151 butaques. És l'indret on es realitza l'activitat i on la programació cultural intenta motivar l'actitud i l'interès del ciutadà per la cultura. Les activitats principals que es desenvolupen son teatre, cinema, música, conferències, etc.

Les aules polivalents, dues a la planta baixa i dues a la planta pis d’uns 50 m2, comptant amb una altre espai d’uns 77m2 on es realitzen tallers, reunions, cursos i altres activitats per associacions, entitats d'àmbit social, cultural, esportiu, etc.

Les associacions culturals que treballen amb el teixit social, cultural i juvenil, utilitzen les dependències del centre per treballar en el disseny de les seves activitats, ja que un dels objectius del centre és que sigui un lloc d’encontre per a totes les activitats que tenen com a eix comú el col·lectiu juvenil i aconseguir que hi hagi cada vegada menys ciutadans fora de l’àmbit de la cultura, fomentant el seu accés, afavorint la participació per facilitar i donar resposta a les necessitats i propostes dels ciutadans.

El centre té un horari de 8 a les 15 hores, després, segons les activitats que hi hagi programades, l’horari s’acobla a les necessitats de l’activitat, amb l’objectiu de poder utilitzar l’espai com a alternativa d’oci i temps lliure.

Sa Congregació

 

Carrer Rosari, 25
971 544 111
sacongregacio@ajsapobla.net

39.770747700179, 3.0220444