Parc Natural de s'Albufera

En el nostre municipi es troba el Parc Natural de s'Albufera de Mallorca. Aquest parc és la zona humida més extensa de les Illes Balears i esdevé com a una zona d'especial protecció per a les aus. Aquesta zona humida sempre ha estat molt important per a sa Pobla, ja que arribà a ser la finca de regadiu més gran d'Europa.

L'extensió de l'Albufera antigament era molt més gran, ja que ocupava gran part de les terres que envolten el nucli urbà de sa Pobla. A causa d'aquest fet, la presència de mosquits va fer que la zona fos una font molt important de malalties. A conseqüència d'aquest fet, durant el s. XIX foren molts els intents de dessecar l'aigua de la zona. No fou fins al 1862 quan l'empresa anglesa "New Majorica Land Company" assumí la dessecació i explotació dels terrenys de l'Albufera.

La dessecació suposà la construcció de la majoria d'infraestructures actuals: més de 40 quilòmetres de camins, 11 ponts, un pantalà marítim de 300 metres i el Gran Canal que duia fins a la mar l'aigua dels torrents que desembocaven a l'Albufera. La dessecació d’aquesta fou una obra civil descomunal, ja que tot es va fer manualment i en ella hi treballaren més de 1.500 treballadors.

Actualment, l'Albufera de Mallorca és un Parc Natural des del 1988 i té un centre d'Interpretació, el qual és el punt de partida de quatre itineraris que es poden fer a peu o en bicicleta.

Si vostè és aficionat al birdwatching, aquest espai natural li oferirà un ampli ventall de possibilitats per gaudir de la seva afició! Allà conviuen i són avistables més de 200 espècies d'aus. A més, està molt ben preparat per la pràctica del birdwatching, ja que disposa de diverses estacions d'observació, itineraris senyalitzats i centres d'informació.