FESTIVAL DE JAZZ 2021

Giovanni Guidi

GIOVANNI GUIDI

Dimarts, 27 de juliol a les 22 hores
Parc de Can Cirera Prim

Giovanni Guidi, piano. Gianluca Petrella, trombó. James Brandon Lewis, saxo tenor. Brandon López, contrabaix. Chad Taylor, bateria i percussió. Simone Padovani, bateria i percussió.

Quaranta anys després de la publicació de The Third World (1970), que es pot considerar un dels primers exemples de trobada entre Jazz i World Music, Giovanni Guidi homenatja el gran saxofonista argentí amb un nou i emocionant conjunt.

James Brandon Lewis, Brandon López, Chad Taylor i Simone Padovani, reconeguts internacionalment, s'uneixen a Gianluca Petrella, uns dels músics italians més reconeguts i talentosos, en un quintet únic amb Giovanni Guidi per homenatjar la llegenda musical Gato Barbieri.

Giovanni Guidi és un dels pianistes europeus més consistents i creatius, actualment centrat en les inspiracions del jazz contemporani. Viu la música d'una manera intensa i amb un enfocament líric propi.

"Ojos de Gato" és una suite dedicada al gran Gato Barbieri. Hi té de tot: des del tango fins a Don Cherry, des d'Enrico Rava fins a Abdullah Ibrahim, des de Bernardo Bertolucci fins a la música tradicional sud-americana i després totes les ciutats, des de Buenos Aires fins a Rosario, Nova York, París i Roma. El so contemporani de la banda, on tots els membres mostren la seva individualitat mitjançant la improvisació i un ritme atractiu, defuig d'una intrerpretació simple.

http://giovanniguidi.it/


JEAN TOUSSAINT

Dimarts, 3 d’agost, a les 22 hores 
Parc de Can Cirera Prim

Jean Toussaint, saxo tenor. Antonio Mazzei, piano. Horacio Fumero, contrabaix. David Xirgu, bateria.

Jean Toussaint va néixer a Saint Thomas, a les Illes Verges (EUA) el 1960 i aviat es va traslladar a Nova York. A finals dels anys setanta va estudiar a la prestigiosa Berklee College of Music i va començar a tocar al costat de Wallace Roney. Des de 1982 fins a 1986 va formar part d'Art Blakey and the Jazz Messengers, una de les formacions imprescidinbles de la història del jazz liderada per un dels millors bateries de tots els temps. En els Messengers va compartir gires i gravacions amb músics com Terence Blanchard, Lonnie Plaxico, Donald Harrison o Mulgrew Miller.

El 1987 va fixar la seva residència a Europa. Des de llavors ha protagonitzat una important carrera com a líder dels seus propis projectes, tot i que també ha estat cridat per actuar al costat d'històrics de la magnitud de McCoy Tyner, Gil Evans, Max Roach, Horace silver o Cedar Walton. Ha editat més de deu àlbums com a líder.

Toussaint és conegut per un so poderós que, unit a la riquesa del seu fraseig i l'originalitat de les seves creacions, fan d'ell un músic singular, actual però respetuós alhora amb la tradició del jazz modern.

http://www.jeantoussaint.com/#/


LUCÍA MARTÍNEZ & THE FEARLESS

Dimarts, 10 d’agost, a les 22 hores
Parc de Can Cirera Prim

Lucía Martínez, bateria i composició. Morris Kliphuis, trompa, corneta i electrònica en viu. Benjamín Weidekamp, clarinet, clarinet baix. Ronny Graupe, guitarra. Marcel Krömker, contrabaix. DJ illvibe, tocadics.

La baterista i percussionista gallega Lucía Martínez és una de les artistes de jazz més inquietes del panorama jazzístic espanyol. Des de que va debutar con a líder amb 'Sonos i deliris' (Nuba Records, 2008), Lucía Martínez no ha parat d'estar involucrada en els més diversos projectes.

Aquets nou projecte no és altra cosa que el resultat de seu treball amb el seu nou grup berlinès. I és que a Alemanya, país on es fa un jazz molt des seu gust i en particular a Berlín, és on ha trobat un terreny fèrtil per desenvolupar les seves idees.

D'aquest disc, ella mateixa diu que es tracta d'un viatge de pel·lícules i fantasia. D'aquesta manera el disc es converteix en una mena d'homenatge a mons interestel·lars o de l'oest llunyà visitats per cineastes con l'italià Sergio Leone, la gran Marlene Dietrich, Bruce Lee ... Però aquest recorregut no acaba aquí, ja que Lucía Martínez no s'oblida dels seus origens gallecs, presents en totes les seves produccions i també fa l'ullet a la música per al teatre.

Jazz modern, amb elements de música improvisada, 'Lucía Martínez & The Fearless' mostra una artista en un dels seus millors moments creatius.

https://lucimartinez.com/


EVA ROMERO - ESTER ANDÚJAR, THE CARMEN MCRAE - BETTY CARTER DUETS

Dimarts, 17 d’agost, a les 22 hores
Parc de Can Cirera Prim

Eva Romero i Ester Andújar, veus. Edu Marquina, piano. César Cortés, contrabaix i José Reíllo, bateria.

Les cantants valencianes Ester andújar i Eva Romero reprodueixen la històrica i exitosa trobada de Carmen McRae i Betty Carter que realitzaren el 1987. Aquest rar enregistrament ens mostra les dues mestres nord-americanes del jazz vocal amb una perfecta interacció adobada de bon humor i espontaneïtat.

Tant Ester com Eva són dues artistes dotades amb veus de forta personalitat i facilitat per a la improvisació. Llurs bagatges musicals, així com la seva afinitat artística i personal, les converteixen en idònies intèrprets d'aquesta històrica sessió, acompanyades per una base d'excel·lents músics. 

https://evaromerojazz.wordpress.com/the-betty-carter-carmen-mcrae-duets/

https://www.facebook.com/esterandujar


HIGHLANDS PROJECT

Dimarts, 24 d’agost, a les 22 hores
Parc de Can Cirera Prim

Sergio Llopis, teclats. Gori Matas, teclats. Guillem Nadal, trompeta. Thomas Fontín, saxo. Xema Borràs, trombó. Joan Colom, guitarra. Jordi Tugores, guitarra. Juanjo Amengual, baix. Teo Salvà, bateria. Rogerio Santos, percussió.

La banda va ser creada el 2013 per teclista i compositor principal Sergio Llopis. El col·lectiu Highlands Project actualment és una de les bandes de jazz amb més projecció a les Illes Balears.

El grup ha rebut grans elogis i crítiques per la premsa especialitzada del país. Té el seu senyal d'identitat en la fusió de diversos estils com el jazz, soul, funk i el rhythm & blues. Tot y que es veu com un grup "underground", el seu primer àlbum "Skalanes" (2015) va entrar en les llistes de discos més venuts de Jazz a iTunes Espanya.

El seu álbum, "VoiceOver Vol.1" (2017), és una col·laboració amb diferents músics reconeguts de l'Illa. Ara presenten el seu quart disc d'estudi, Keepin On, amb un so i formació molt més madura. A Keepin'On es pot escoltar la maduresa d'un projecte que només s'aconsegueix treballant la constància i la recerca d'un so original propi i personal.

https://www.highlandsprojectband.com

Festival 2021