Programació

SHAKURA S’AIDA

Dimecres, 26 de juliol, a les 22 hores

Plaça Major

 

SHAKURA S’AIDA

 

Shakura S'Aida: veu. Brooke Blackburn: guitarra. Chuck Anthony: guitarra. Anders "Molle" Mollin: baix. Markku Reinikainen: bateria.

 

La cantant i actriu de teatre Shakura S’Aida compta amb una sòlida trajectòria artística de més de vint-i-cinc anys. Natural de Brooklyn i criada a Suïssa, aviat es va traslladar a Toronto, on ha desenvolupat gran part de la seva carrera artística, segueix sorprenent el públic amb el seu apassionant estil vocal de Blues, així com una extraordinària habilitat per oferir cançons originals potents i "endinsar-se fins a l’ànima" de les cançons més venerables.

Cantant versàtil i animadora consumada, el 2008 va publicar el seu primer àlbum en solitari, “Blueprint”, de forma independent. La seva carrera va rebre un important recolzament després de la seva performance a l'International Blues Challenge de Memphis, on va obtenir el subcampionat, competint contra més de 100 bandes de més de vint països diferents.

El 2010 va presentar el seu segon treball, “Brown Sugar”, i el 2012 va publicar el doble CD, “Time”. Shakura ens presenta a sa Pobla el seu nou àlbum “Hold on to Love”, nominat als Premis Juno 2023 en la categoria de Millor àlbum d'Arrels Contemporànies, s'envolta d'artistes de prestigi com Keb’Mo’, Eric Gales, Lee Oskar, Terra Lightfoot, Kyla Charter i Larnell Lewis, entre altres.

https://www.shakurasaida.com/

 


 

KENNY BARRON TRIO

Dimarts 1 d’agost, a les 22 hores

Parc de Can Cirera Prim

 

KENNY BARRON TRIO

 

 

Kenny Barron, piano. Kiyoshi Kitagawa, contrabaix. Johnathan Blake, bateria.

 

Kenny Barron, un dels pianistes més influents de la història del Jazz. Va néixer a Filadèlfia, l'any 1943, i ha decidit celebrar el 80è aniversari sobre els escenaris, oferint-nos un repàs a la seva extensa i magnífica carrera.

Considerat per molts el millor pianista de Jazz en actiu, Kenny Barron es caracteritza per l'enorme gust amb què selecciona el repertori i per l'elegància en la seva execució. Barron, amb el seu estil refinat, articulat i imaginatiu, és un dels pianistes tècnicament més complets del Jazz, però no necessita recórrer a les ostensions tècniques per convèncer l'espectador; en té prou amb la seva gran sensibilitat. És el principal conservador de la tradició del piano be-bop, entroncant amb figures històriques com Hank Jones o Tommy Flanagan, encara que Barron se segueix aventurant en nous territoris creatius amb la mateixa frescor amb què ho feia al començament de la seva dilatada carrera.

El 1963 Barron va entrar a la banda de Dizzy Gillespie i, des de llavors, ha treballat amb infinitat de músics, entre els quals podem destacar, a més del ja citat Gillepie, Stan Getz, Yusef Lateef o Freddie Hubbard, Jimmy Owens, Stanley Turrentine, Milt Jackson, Jimmy Heath, Buddy Rich, Ron Carter, Charlie Haden, Buster Williams, Ben Riley, Charlie Rouse, David Sánchez,…

Kenny Barron no pretén revolucionar el gènere sinó trobar el to adequat i perpetuar la tradició del swing intel·ligent i imparable. Amb el seu fidel Kiyoshi Kitagawa al baix i Johnathan Blake a la bateria, l'"art del trio" arriba al sublim! Classe alta.

https://kennybarron.com/

 


 

MARY HALVORSON Amaryllis Sextet

Dilluns 7 d’agost, a les 22 hores

Parc de Can Cirera Prim

 

MARY HALVORSON Amaryllis Sextet

Mary Halvorson, guitarra. Nick Dunston, contrabaix. Adam O’Farrill, trompeta. Jacob Garchik, trombó. Patricia Brennan, vibràfon. Tomas Fujiwara, bateria.

 

Mary Halvorson (Boston, 1980) representa, potser millor que cap altre músic nord-americà de la seva generació, la figura del jazzista total al segle XXI: Halvorson és creativa, original, brillant, completament compromesa amb la seva obra, capaç de participar en projectes molt dispars i, alhora, sonar sempre a si mateixa, personal i intransferible. A més de treballar amb músics com Anthony Braxton, Ingrid Laubrock, Taylor Ho Bynum, Bill Frisell  o John Zorn, Halvorson ha liderat alguns dels grups més interessants dels últims anys.

‘Amaryllis’ el projecte que Halvorson presenta a sa Pobla, és un dels deu millors discs de jazz de l’any, segons la premsa especialitzada, i en destaca la capacitat que té per sorprendre l’oient. El treball uneix moltes influències i gèneres musicals des de el  jazz, la música experimental, la ‘new music’ i que es confirma com una de les veus més rellevants del moment.

 

https://www.maryhalvorson.com/

 


 

 

GILLESPIE BIG BAND

Dimecres 16 d’agost, a les 22 hores

Parc de Can Cirera Prim

 

GILLESPIE BIG BAND

 

 

Trompetes: Genís Navarro, Gabriel Saito, Pep Garau, Jaume Blázquez. Trombons: Miquel Gayá, Josep Oliver, Sergio Vicente, Tomeu Garcies. Saxo Alt: Pablo Frías, Carles Medina. Saxo Tenor: Lleonard Martínez, Miquel A. Rigo. Saxo Baríton: Pere Miquel Molina. Piano: Gori Matas. Contrabaix: Marko Lohikari. Bateria: Teo Salvà. Percussió: Pep Lluís Garcias. Direcció i arranjaments: Antoni Miranda.

 

L’any 2023 es compleixen 30 anys de la mort de Dizzy Gillespie, figura cabdal en la història del jazz. L’any 1981 va ser cap de cartell de la primera edició del Festival de Jazz de Palma i en aquest concert en format de big band volem realitzar un reconeixement a la seva persona i a la seva obra.

 

Dizzy Gillespie és el compositor de temes tan emblemàtics com “A night in Tunisia”, “Manteca”, “Be-bop”, “Con Alma”, etc., composicions que són presents en el repertori de molts de músics actuals.

Amb aquest concert es vol donar a conèixer la seva música amb la visió personal del guitarrista i arranjador Antoni Miranda (1960), persona relacionada amb el Festival de Jazz de sa Pobla, qui aporta el seu segell personal a les composicions del trompetista.

https://www.tonimiranda.com/de/

Toni Miranda


 

PERE BUJOSA TRIO

Dimarts, 22 d’agost, a les 22 hores

Parc de Can Cirera Prim

 

PERE BUJOSA TRIO

 

Pere Bujosa, contrabaix. Xavi Torres, piano. Joan Terol, bacteria. 

 

Pere Bujosa Trio és un grup format l’any 2017 a Amsterdam pel contrabaixista mallorquí Pere Bujosa (1992), el pianista Xavi Torres i el bateria Joan Terol. Junts creen una música que uneix elements com les polirítmies, efectes i sons atmosfèrics, també hi trobam arranjaments basats en la tradició jazzística i altres gèneres com el rock o la música electrònica.

L'any 2019 presenten el seu primer disc Wabi-Sabi, de la mà del reconegut segell Fresh Sound New Talent. En el seu darrer EP Arise (2021), el grup reflecteix la maduresa d’haver tocat junts aquests darrers anys i continua endinsant-se en la fusió de diferents estils amb el jazz.

 

Bujosa ha treballat al servei de músics com els artistes internacionals Antonio Serrano, Ben Van Gelder (Països Baixos), Hanna Paulsberg (Noruega) i Salvador Sobral (Portugal). En aquest treball, Bujosa explora les possibilitats d’un dels formats més clàssics del camp del jazz: el trio de piano, contrabaix i bateria. El grup de Pere Bujosa Trio aposta per reflectir la passió del músic mallorquí pel ritme i les textures, amb una fórmula purament jazzística però amb influències del rock, l’electrònica i la improvisació lliure, entre altres gèneres.

 

https://www.perebujosamusic.com/

 


 

 

HUIALFÀS ENSEMBLE

Dimecres, 30 d’agost, a les 22 hores

Parc de Can Cirera Prim

 

HUIALFÀS ENSEMBLE

 

Veu i Flauta: Rosa Garcies. Flabiol i Xeremies : Maria Adrover. Flautes de canya, Arxillaüt, Grall: Bartomeu Payeras. Guitarró, Llaüt, Flabiol, Flauta de canya: Toni Nadal. Flauta Travessera: Ana Ayala. Oboè: Julia López. Saxo Alt i Soprà: Eva Fernàndez. Saxo Alt i Tenor: Pau Montoya. Saxo Tenor: Carles Medina. Saxo Bariton: Mique Angel Rigo. Trombons: Tomeu Garcies, Pablo Martín, Sergi Tous, Ramón Berjaga. Trompetes: Pep Grau, Maria Antònia Gili, Tomeu Estelrich. Violins: Marta Roselló, Roser Julià, Sinéad Cormican, (5 violins més). Violes: 2 violes. Violoncels: Carmela Cristos, Paula Martos. Piano: Roger Herrero. Guitarra elèctrica: Pere Joan Company. Bateria: Enric Fuster. Percussió: Tramel Levalle, Frances Aparicio. Baix elèctric, contrabaix, viola de gamba medieval, composicions i arranjaments: Miquel Benàssar Bonnín. Direcció: Sergi Vergés.

 

Huialfàs Ensemble és una orquestra liderada per Miquel Bennàssar que reviu les tonades de feina de sa Pobla en clau jazzística i experimental. El projecte pretén posar en valor el llegat cultural i musical pobler a través del prisma del jazz i la música moderna. Per fer-ho, Bennàssar ha dut a terme un projecte de recerca per rescatar els ecos de les melodies que omplien el camp pobler als segles passats, i les ha arranjades per a orquestra de jazz amb secció de corda, instruments tradicionals i, per descomptat, veu. El projecte d’Huialfàs es nodreix també de tradicions musicals d’altres indrets del món, a més del llegat del jazz i la música clàssica introduint instruments de la musica tradicional de Mallorca, creant una una sonoritat única. D’aquesta manera, Bennàssar pretén, amb el màxim respecte i cura per les tonades de feina, resinificar-les fora del seu context original i dotar-les d’un espai propi en l’àmbit del jazz i la música d’avantguarda. De retruc, Huialfàs Ensemble és un homenatge a la vila de sa Pobla, al seu llegat cultural i a la tasca de cantadors i folkloristes com madò Antònia Buades.

La banda consta de 34 dels millors músics de l’escena del jazz, música clàssica i tradicional de l’illa i Catalunya sota la direcció del mestre Sergi Vergés. @miquelbenbon